Илияна Йотова връчи приза „Кмет на годината“ на първите мъже на Перник и Сандански

Станислав Владимиров и Атанас Стоянов с топли думи към съгражданите си

 

Двама градоначалници от Югозапада получиха отличието „Кмет на годината“ 2022. Тържествената церемония по награждаването се състоя днес в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк, а големите награди връчи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Кметовете на Перник Станислав Владимиров (голяма община) и на Сандански Атанас Стоянов (средна община) са победители в  десетото национално допитване на сайта Kmeta.bg. В категорията малка община е отличен управникът на Мъглиж – Душо Гавазов.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе избран за втори път за “Кмет на годината” в конкурса. През 2020 г. Владимиров стана първият пернишки кмет, който спечели престижното отличие и то с огромна подкрепа от съгражданите ни. През миналата година той получи наградата “Кмет на гражданите”. Гласуването в десетото юбилейно издание на конкурса  бе традиционно организирано от портала kmeta.bg, като всеки можеше да гласува онлайн.

“Когато получаваш такава подкрепа, тя ти дава сили и увереност да продължиш напред. Благодаря на семейството си, на общинската администрация и най-вече на своите съграждани за ежедневната подкрепа, която получавам от тях. Тя носи и огромна отговорност, защото очакванията към нас са големи”, каза Станислав Владимиров след получаването на приза.

Той добави, че през този мандат перничани не са имали спокойна година. “Започнахме с водна криза, след това дойде пандемията, енергийна и инфлационна криза. Местната власт се оказа най-устойчива и стабилна за последните 30 години и успяваме да се справим с кризите”, каза още кметът на Перник. Той припомни, че е поел ангажимент Перник да стане най-добрия град за живеене в България и заяви, че ще продължи да работи за това.

“За да го постигнем ни предстоят много труд и предизвикателства”, каза още Станислав Владимиров.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов изказа мнението, че авторитетният конкурс е дал възможност на гражданите с вота си да оценят и насърчат работата и усилията на местните власти. „Наградата „Кмет на годината“ е особено значима за всички нас. Престижното отличие е признание за работата на кмета Стоянов и неговия екип, а същевременно и отлична оценка за активността на санданската общественост в общия ни стремеж за по-добра и просперираща наша община. Благодарим, Сандански! Тази награда е ваша!“, написаха от кабинета на градоначалника във фейсбук.

Юбилейното X – то издание на традиционния Национален конкурс „Кмет на годината“ се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg, като в  оспорваната надпревара участваха градоначалниците на всички 265 общини в България. Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването.