Илиян Стоянов награди малките футболни таланти от детските градини в Кюстендил, сред тях Елена и Виктория

60 деца се включиха в традиционния турнир по футбол

60 малчугани се включиха в традиционния турнир по футбол на стадион “Осогово”, всички получиха медали

 

Над 60 малчугани се включиха в традиционния турнир по футбол за талантите от детските градини в Кюстендил. Сред преобладаващото мъжко участие, се открояваха и две малки дами- Елена и Виктория, които получиха грамоти за футболни принцеси от специалния гост на спортния празник Илиян Стоянов. Всяко дете получи медал за отличното си представяне на терена и се почерпи с торта.

Двете малки дами получиха от Коловати специални грамоти

Коловати поздрави и награди малките футболни таланти, а детските отбори бяха водени от треньорите Кирил Мицов, Мартин Йорданов, Красимир Петков и Николай Наков.

Малчуганите показаха много желание за игра на терена

„Емоцията всеки път е невероятна, защото повече от 5-6 месеца тренираме в градините с децата, те са на възраст 4- 5-6 години. Много трудно е да се получи футбол в тази възраст, но емоцията е най-важна, нека да спортуват. До 10-12-годишна възраст е желателно да се тренира някакъв спорт. Съжалявам, че не успяхме да бъдем в две от градините в Кюстендил. Започнахме през зимата на 2011 год. в многофункционалната зала. Участваха всички градини с над 120 деца, но тогава имах възможността да работя в тях и се надявам от есента да имаме възможност да работим отново във всички градини”, каза организаторът на турнира Кирил Мицов.

Той благодари за подкрепата на ФК „Кюстендил” и спонсорите, осигурили вода и сладките изкушения.