Има ли насилие над дете в детска градина в Радомир?

Сигнал за насилие над дете от детска градина в Радомир. Според родителите му автор на посегателството над детето е жена от персонала в детското заведение, която си позволявала да го щипе и удря до синини.

Майката на пострадалото дете – Мерилина Владимирова обясни пред NOVA, че детето й се оплакало, че леля Мими я е ощипала. По думите й това е помощник-възпитател в детската градина. „Получих заплахи от роднини на лелята – че ще съжалявам за случилото се, че съм една въшка и ред други обиди”, призна майката.
Възпитателката, която отговаряла за децата във въпросния ден, обясни пред камерата на телевизията, че прибирайки се от игра навън, децата се струпали и тя хванала момичето, за да предотврати инцидент, но отрече да е било силно.

„Нямам идея от къде са тези белези, аз детето го издадох без никакви наранявания”, твърди тя. По думите на директора на детското заведение в Радомир Нели Скримова, в същия ден е видяла, че детето се разплакало, но не пожелало да й отговори какво се е случило. Майката обаче твърди, че при телефонен разговор същия ден директорката заявила, че момичето казало, че леля Мими го е ощипала.