Инвеститор от Белене ще строи къщи за гости в Ресилово

Община Сапарева баня готви продажбата на овощна градина в Сапарево

Юлияна КОЛЧАКОВА

Продажбата на общинска овощна градина в Сапарево подготвят в
и разработването на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ , предвиждащ изграждане на къщи за гости и жилище в Ресилово , подготвят в Сапарева баня.

Поземленият имот, който ще се продава, е частна общинска собственост, с площ 1 305 кв. м. В общината е постъпило заявление за закупуване на имота от Емилиян Божилов от Силистра, а кметът Калин Гелев иска съгласието на Общинския съвет за провеждане на публичен търг с тайно наддаване. С докладна записка до местния парламент се предлага имотът да бъде включен в програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост, за 2022 г. От Общинския съвет се иска още да приеме изготвена от лицензиран оценител пазарна оценка и да определи началната тръжна цена.

Иво Пашов от Белене е подал заявление да бъде одобрено задание за проектиране, за възлагане на проект за Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване (ПЗ) и за промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди, Целта на изработването на проекта е да се осигури възможност за реализиране на инвестиционни намерения – строителство на две къщи за гости и жилище за собственика.
Докладните записки ще бъдат разгледани от общинските съветници на заседание на 29 септември. На сесията в четвъртък местният парламент ще разгледа окще една и докладна, касаеща имот-публична общинска собственост. Става въпрос за помещението на Бюрото по труда, което се предоставя за безвъзмездно управление на Агенцията по заетостта.