Инжектират работещите в медиите от област Перник

Журналистите, операторите, фоторепортерите, монтажистите и техническите сътрудници, работещи в медиите в област Перник, ще могат да бъдат имунизирани срещу Covid-19 във Фаза III на Националния план за ваксиниране.

Това съобщи областният управител инж. Емил Костадинов след заседанието на Оперативния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на област Перник

Необходимо е собствениците на медии или техни упълномощени представители да изготвят списъци, които да изпратят в Регионалната здравна инспекция.

Информацията следва да съдържа две имена на лицата, населено място и телефон за контакт.

„Апелирам към всички да спазваме мерките, за да може да продължим да живеем нормално в условията на коронавирус. Човек трябва да има съзнание, че като част от едно общество поема отговорност. Няма нищо сложно и трудно да си сложим маска и да спазваме дистанция. Никой не бива да неглижира препоръките и мерките“, посочи областният управител.

До момента в РЗИ-Перник са получени 3612 дози, а ваксинираните лица са 1025.

Регистрираните случаи за област Перник от началото на пандемията досега са 4326. За днес новите случаи с положителни проби са 22.