Инж. Методи Чимев откри учебната година в селата Яхиново и Самораново и пожела попътен вятър на първолаците

Кметът на Дупница инж.Методи Чимев открива новата учебна година в Яхиново

Кметът на Дупница инж.Методи Чимев откри официално новата учебна година в две от селските училища на територията на общината. Той бе гост в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” в с. Яхиново, където училищния  праг престъпиха за първи път 7 първолаци.

     

Инж. Чимев бе на церемонията заедно с народния представител Радослава Чеканска и директора на Дирекция “Хуманитарни дейности” Таня Петрова.

“Попътен вятър, мили първолачета. Вслушвайте се в думите на Вашите учители, защото те са вашето А и Б в този момент. Те са хората, които ще отворят очите ви към света и към нови познания”, обърна се към най-малките инж. Чимев. Поздравления отправи в приветствието си и новият директор на училището Георги Станчев.

Учениците по стара традиция влязоха през огромна 6-ца в класните си стаи.

Инж.Чимев бе гост и в село Самораново, където подари огромен букет на новата директорка Даниела Белчева. Учениците от ОУ „Христо Ботев“ бяха подготвили богата музикална програма за гостите и родителите, а първолаците, които тази година са 8, влязоха в клас с питка и мед.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Крум Милев бе гост на тържеството в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова – в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, а зам.-кметът по европейските проекта Красимир Георгиев – в ОУ „Неофит Рилски“.