Йогини посрещат в Дупница посланикът на Индия Санджай Рана

Фонтаните в града ще бъдат място за медитация и релакс, по повод Международния ден на йогата

Посланикът на Индия в България  Санджай  Рана ще посети  Дупница  на 19 юни. Визитата му е свързана с отбелязването на Международния ден на йогата. Санджай  Рана ще бъде в града по покана на най-голямото студио за йога практики в района- „Лотос”.

В рамките на два поредни дни ще се проведе ден на отворените врати и  ще бъдат представени различни практики . В съботния ден пространството около фонтаните в Дупница ще се превърне в място за йога, релакс и медитация под звуците на Киртан раса. В програмата за  неделния ден  са включени лекции посветени на древните индийски практики, медитация с тибетски купи и коши,  Ащанга и въздушна йога.  Присъстващите на събитията ще бъдат запознати и с методите на Юмейхо терапията. На 21 юни светът чества Международния ден на йогата. Той е одобрен през 2014 година с резолюция на ООН. 175 страни по инициатива на Индия се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми.

В Резолюцията на ООН се посочва, че „йога е комплексен подход към здравето и благополучието“.Той олицетворява единството на духа, тялото, мислите и постъпките, хармонията между хората и на хората с природата.Инициативата събира десетки хиляди практикуващи йога на планетата.