Кабинетът отпусна средства за ремонт на две улици в Разложко

Красимир Герчев

Кметът Герчев: Благодаря на премиера Борисов, ремонтните дейности ще повишат качеството на живот

 

Община Разлог ще започне ремонт на ул. „Черна река“ и на ул. „Пета“ в село Баня благодарение на отпуснати средства от Министерския съвет, съобщиха от общинската администрация на кмета Красимир Герчев.

Правителството на България и лично премиерът Борисов продължават да изпълняват програмата си за модернизиране и изграждане на общинската инфраструктура в страната, допълниха от общината. На редовно заседание на МС е било взето решение за финансиране на рехабилитация на инфраструктурата в община Разлог. Решението засяга ул. „Черна река“ в град Разлог от пътя за с. Бачево до м. Средорек. Дължината на ремонтирания участък е 650 м, който ще бъде цялостно реновиран, като до всеки имот ще се изгради водопроводно и канализационно отклонение. Това ще даде възможност при бъдещи инвестиционни намерения ползвателите да се захранят с необходимата инфраструктура, без да разрушават новоизградената настилка. Реконтрукцията на ул. „Пета“ в с. Баня ще позволи ремонт на цялото улично платно и тротоарите, което разрешава изключително стар и наболял проблем. По този начин ще се подобри качеството на живот на местното население.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев изказва лични благодарности към премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов за цялостната политика за просперитет и развитие на държавата, която дава възможност за  навременната реакция, с която ще се подобри инфраструктурата на града и ще се улесни движението на жителите. Ремонтните дейности ще допринесат за повишаването качеството на живот на населението и постигане на целите на община Разлог за значително подобрение на условията за обитаване и придвижване на местното население.