Кадетите на Миньор 2015 продължават отличното си представяне

Победа за юношите до 19 г. срещу Правец

В баскетболните зали се изиграха много двубои с участието на различни възрасти от школата на Миньор 2015 (Перник). Юношите старша възраст победиха БК Правец в Ботевград с убедителното 73:35, въпреки отсъствието на лидера си Камен Каменов, и всички състезатели, които от кадетския състав допълват ростъра на 19-годишните. Всички състезатели получиха игрово време, но старши-треньорът Милен Дудев не остана напълно доволен от показаното от играчите му.
Успехите продължиха за Миньор 2015, като кадетите взеха много важна четвърта победа, която ги изстреля до третото място в Елитната група на Запад към този момент. Момчетата победиха Рилски Спортист с 84:74, в мач, който започна много равностойно, като минимално предимство без взето от Миньор след първата четвърт. След силно представяне на Денис Григоров и Валентин Казаков, перничани увеличиха аванса си на почивката. През третата част, разликата минаваше над 20 точки, но след отпускане в редиците на “жълто-черните”, тя придоби крайния вид – 10 точки в полза на Миньор.
Именно Денис Григоров с 20 точки и Валентин Казаков с 20 бяха в основата на победата. Краси Савов завърши с дежурния си дабъл-дабъл.
В Перник пък се проведе турнир при 13-годишните момчета, като в първия мач, Миньор претърпя тежка загуба от шампионите от Балкан, но във втория двубой момчетата показаха характер и спечелиха дербито срещу Евробаскет.