Камерна опера-Благоевград с любовно-винен концерт

  • Солисти в спектакъла са Ива Любомирова – флейта, и Недялко Недялков – кавал

 

Камерна опера-Благоевград ще представи концерта „Вино, любов и музика“. Музикалното събитие ще се проведе на 12 февруари в залата на Градска художествена галерия-Благоевград от 18,00 часа. Солисти в спектакъла са Ива Любомирова – флейта, и Недялко Недялков – кавал. В програмата са включени Йохан С. Бах, А. Вивалди, Г. Андреев, Доплер, Пиацола и други.

Ива Любомирова започва да свири на флейта на 7-годишна възраст. Нейният дебют като солист е на 14-годишна възраст с Оркестъра на БНР. Международната й кариера започва същата година с рецитал в Белград, Сърбия. В следващите години Ива Любомирова се утвърждава като един от най-изтъкнатите млади таланти на българската класическа музика, спечелвайки множество награди от национални и международни конкурси.

Недялко Недялков е роден през 1970 г. в гр. Хасково в семейство на потомствени народни музиканти. Интересът му към музиката се проявява още от ранна детска възраст. От януари 1996 г. той е в редиците на Оркестъра за народна музика към БНР. Отличен е с множество награди – награда „Грами” за участие в проекта “Династия Борджия” на Жорди Савал през 2011 г. Той е ярък представител на новото поколение български кавалджии, отворени към световната музикална култура.