Канадски производител на автомобилни тапицерии: Ще открием до 600 работни места в завода в Благоевград

 

32-08-01-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81В края на миналата година канадски производител на автомобилни тапицерии откри трети завод у нас. Преди пет години започват производство на кожени тапицерии за седалки в софийското село Мусачево, след това откри фабрика в Ихтиман, а за локация на новото предприятие избра Благоевград. Там ще се произвеждат тапицерии за волани за германска марка автомобили. В Благоевград плановете са да бъдат разкрити до 600 работни места през следващите две години. Economy.bg разговаря с Шон Бош.

  • Какво ще се произвежда в новия завод в Благоевград и колко работни места ще бъдат открити?
  • Спечелихме нов проект, който е свързан с нов за нас продукт. Затова проучихме различни райони. Намерихме хубава готова фабрика в Благоевград. Преди да изберем Благоевград, разглеждахме като възможни локации Перник и Дупница, защото искахме да сме близо до завода тук. Оттук до Благоевград почти навсякъде е магистрала и само за час мога да съм там. Добра локация е. Надяваме се да намерим достатъчно работна ръка.
  • Какво конкретно ще произвеждате в новия завод?
  • В Благоевград ще произвеждаме тапицерия за волани. Ще стартираме и допълнително производство – тапицерии за седалки.
  • Колко работни места планирате да откриете в новия завод?
  • За проекта с калъфи за волани имаме нужда от 250 до 300 души. С допълнителното производство на тапицерии за седалки в завода могат да бъдат разкрити до 500-600 работни места през следващите две години. При нас става дума основно за ръчен труд. Но понеже сме близо до София, много хора биха предпочели да работят в магазин или ресторант в столицата. Затова имаме повече успех в Ихтиман вероятно защото е по-далеч от столицата. На това се надяваме и в Благоевград.