Кандидатът за народен представител Миглена Георгиева: Искам отново да усещаме нормалността и стабилността, които имахме

“Като майка на две деца и млад човек съм не само загрижена, но и сериозно притеснена от това, което се случва през последната година в страната. Няма сектор, в който да няма криза. Живеехме в някакво относително спокойствие, бяхме постигнали стабилност, имахме сигурност на доходите, на цените в магазина, можехме да си платим битовите сметки, да отидем на почивка, да си вземем кола и да си направим ремонт на дома.


Това обаче приключи. И в малките населени места, като Бобошево, го усещаме още по-остро. Това е и причината да приема да бъда кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС. Имахме нормалност, стабилност и предвидимост в утрешния ден, които отново искам да усещам заедно със семейството и близките ми. ГЕРБ не се упражняваше на гърба на народа как да управлява държавата, както “Продължаваме промяната”. Това заяви младата майка от Бобошево Миглена Георгиева, която е осма в листата на коалицията в област Кюстендил.
На християнския празник Вяра, Надежда и Любов, и тяхната майка Света София, кандидатите от ГЕРБ – СДС запалиха свещички здраве и се помолиха за доброто на България в храма “Света Богородица” в Бобошево. След това проведоха неформални срещи с местните жители в Бобошево и в
бобовдолските села Мламолово и Големо село.


“Стига с тези лъжци, който ми оправи горивото да ми е по-ниско и хлябът да ми е по-евтин – за него ще гласувам”, коментираха в село Мламолово.
“Който има доходи, който има работа и адекватно заплащане, не го интересува каква помощ ще получи. Няма да си брои стотинките в магазина.
Трябва работеща икономика и работни места”, категорични бяха в бобовдолското село. “Спрямо един Кирчо – лъжеца, искам да ви пожелая успех! Това, което направиха “умните и красивите” от Промяната, е да теглят заеми, но тези пари трябва да се връщат. Това е на гърба на всички нас, затова призовавам всички десни да гласуват за ГЕРБ, за да може да се справим с кризите, които са настъпили. Вярвам, че тези кандидате ще работят за област Кюстендил, за Бобов дол, за населените ни места”, с тези думи дядо Рангел от Големо село се обърна към кандидатите
от ГЕРБ – СДС.


Водачът на листата и бивш министър на МВР Христо Терзийски обясни: “През последната година управляващите не само влязоха във война с българските общини, но изцяло пренебрегнаха проблемите на малките населени места и техните жители. В програмата на ГЕРБ – СДС имаме специален акцент.
Решили сме да продължим да работим за инвестиции в тяхната
инфраструктура, по-добрата им свързаност и достъпът на жителите им до качествени медицински грижи и социални услуги. Нека на 2 октомври да покажем с вота си, че никое българско градче или село няма да бъде забравено или пренебрегнато.”
“Мислим и за младите, за децата и учениците – те са ни приоритет. Гарантираме увеличение с 200% за финансиране на всички спортни клубове.
В програмата си сме заложили изграждането на 150 физкултурни салона и реновиране на още 200 в цялата страна”, обясни вторият в листата Даниел Александров.
“За правосъдната реформа и за борбата с корупцията какво направиха – едно голямо нищо. Дадоха 30% на едни посредници за горивата само. Взеха ги от джоба на хората и ги дадоха на посредници. Ако така разбират борбата с корупцията, не искам да мисля, ако бяха останали още няколко месеца на власт, какво щеше да сътворят”, посочи третата в листата Михаела Крумова. Тя обясни, че сред основните приоритетити на ГЕРБ – СДС е да се овладее ценовата криза.


“От Плана за възстановяване и устойчивост, който касае също община Бобов дол и цялата ни област, тази година на България не се отпусна един лев.
Планът стои още на “трупчета”. Обещаха евтин хляб и олио, обещаха ниски цени на горивата, обещаха високи пенсии и заплати. А какво стана?! Останаха си само на голи обещания. В момента инфлацията е 18%, а в Европа е двойно по-ниска. А сега искат да си довършат работата, да довършат започнатото. Няма нужда, нека да не ни довършват”, коментира
четвъртата в листата Радослава Чеканска.
“Тук хората си търсят дърва за огрев с връзки. Дърва за отопление в цялата страна няма – това никога не е било. Ако се намират, то е трудно и на двойно по-високи цени в сравнение с миналата година. Къде ни върнаха тези хора?!”, попита риторично Десислава Александрова – пета в листата и учител в родния си Бобов дол. “Още миналата година по време на предизборните кампании предупреждавахме какво ще се случи: че ще тръгнат много на зле нещата в държавата, че ще ни докарах до Жан-Виденова зима, че ще ни доведат до национална катастрофа. За съжаление, се оказахме пророци. Сигурна съм, че никой не си мечтаеше за такава промяна”, категорична бе Десислава Александрова.


“Аз съм лаик в политиката, но смятам, че, за да работиш за по-добър живот на хората и за да се стремиш всячески да помагаш, не е необходимо политическо образование, не е необходимо да си брилянтен или перфектен, просто трябва да те е грижа за хората. Трябва да си съпричастен с техните нужди и потребности, да имаш пряк диалог с тях, да предложиш решения и да работиш усърдно за реализацията им. Да си един от тях, а
не да управляваш от пиедестал”, обясни седмата в листата – зъболекарката Елка Лукарска – Ангелова.
*Купуването и продаването на гласове е престъпление