Каратеките от КИБИ-Сандански взеха 5 медала от 9-ата национална купа по шотокан карате-до

Каратеките от Клуб за източни бойни изкуства „Спартак“ в Сандански се завърнаха от участие в 9-ата Национална купа по шотокан карате-до, която се проведе в Габрово.

В състезанието взеха участие 19 спортни клуба с над 400 състезатели от Българска федерация шотокан карате-до.

Състезатели от санданския клуб направиха впечатляващо участие. Захара Сиракова грабна вицешампионска титла в състезателна дисциплина „шобу иппон кумите“ +53 кг, възрастова група 14-15 г. и 3-то място в състезателна дисциплина „ката”. Андон Велев също е с вицешампионска титла в състезателна дисциплина „ката“, възрастова група 12-13 г. и 3-то място в състезателна дисциплина „шобу иппон кумите“ -45 кг. Лидия Златкова спечели вицешампионска титла в състезателна дисциплина „ката“, възрастова група 13-14 г. Димитър Стоянов е с 3-то място в спортна дисциплина „шобу иппон кумите“ +80 кг, където успешно затвърждава позициите си при мъжете. Даниел Стоянов също е с 3-то място в спортна дисциплина „ката“, възрастова група 10-11 г.

Въпреки продължаващите проблеми с тренировъчните зали и липсата на спортен салон, треньорът на санданските каратеки Костадин Чепандов е доволен от представянето на своите възпитаници. Той подчерта стабилното повишаване на тренировъчната им форма, което се чувства осезателно при Георги Митрев и дебютантката Малена Малчева, които се класираха в осмицата на своите възрастови групи. И въпреки петото място на Слави Сираков счита, че и той върви успешно по пътя на карате-до.

Следващото участие на клуба ще бъде с 3-ма състезатели в Словения на европейско първенство по шотокан карате-до на Обединените нации от 28 юли до 1 август т.г.

Ташко СУЛЬОТОВ