Каратистите на Костадин Чепандов от Сандански спечелиха 12 медала

С 12 медала се завърнаха възпитаниците на Костадин Чепандов от КИБИ-Сандански в националния турнир по карате за деца “Светлина”. В турнира участваха над 80 състезатели от 9 клуба от Българската федерация шотокан карате-до.

За пореден път възпитаниците на старши треньора Костадин Чепандов се представиха успешно и се класираха на второ място, спечелвайки общо 12 медала, от които 6 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Лидия Златкова от Спортното училище в Сандански завоюва 2 златни медала в спортните дисциплини ката и кумите. С два златни медала от същите дисциплини се завърна и Слави Сираков (бронзов медалист от Републиканското първенство и 6-и от Европейското първенство по шотокан карате-до); Двамата състезатели от КИБИ „Спартак” във възрастова група деца старша си размениха местата на почетната стълбичка, като Димитър Стойчев се изкачи на 1-во място в спортна дисциплина ката и на 2-ро в спортна дисциплина кумите, а Андон Велев от 2-ри в спортна дисциплина ката зае първото място при награждаването на състезателите от спортна дисциплина кумите.


С един сребърен и един бронзов медал се окичи и Благовест-Габриел Ташев, съответно от спортните дисциплини кумите и ката, а с два бронзови медала Георги Митрев показа намеренията си на всички бъдещи противници в своята категория.
С грамота за принос в развитието на шотокан карате-до бе удостоен и треньорът на санданските състезатели Костадин Чепандов, майстор по карате 3-ти дан и преподавател по спортен предмет карате в Спортно училище – гр. Сандански.