„Кариана” победи „Беласица” с 2:0 в Склаве, съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа срещу петричани

Петричките футболисти на „Беласица” загубиха контролна среща от отбора на „Кариана” (Ерден). Срещата се игра на подготвения терен в село Склаве. През първата част на срещата „Кариана” бе по-дейният отбор. Още в 6-ата минута Цветко Иванов опита да изненада вратаря на „Беласица” Захари Димитров, но насочената от 20-ина метра топка профуча в аут. Първата сериозна атака петричкият тим изгради в 8-ата минута, когато Христо Петров бе изведен по десния фланг, напредна на скорост и насочи кълбото към Тодор Кръстев, но Стоян Предев усети и пресече пътя на топката. В 16-ата минута от фаул Николай Дичев извиси топката над изградената стена на отбора на „Беласица”, Захари Димитров изби кълбото и в добавката Дичев не сгреши за 1:0. В 20-ата минута от фаул Благой Наков извиси топката високо в наказателното поле на „Кариана” и включилият се Марин Георгиев за миг закъсня да я отклони в мрежата зад Павел Станев. В 36-ата минута главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа в полза на „Кариана”, която Николай Дичев превърна в гол за 2:0. Минута по-късно Цветомир Тодоров изведе Ангел Бастунов в наказателното поле на „Беласица” и навременната намеса на вратаря Захари Димитров бе причина да не се достигне до отбелязване на ново попадение.
През втората част на срещата отново по-добрият отбор бе този на „Кариана”. Цветомир Тодоров, Янислав Иванов и Ангел Бастунов бродираха много добри комбинации, но така и до отбелязване на нов гол не се стигаше. В 75-ата минута при отлична намеса вратарят Захари Димитров отне мерака на Ангел Бастунов за отбелязване на ново попадение. В 84-тата минута Евгени Игнатов изскочи очи в очи срещу вратаря на „Беласица” Захари Димитров и той с последни усилия с крак изби кълбото и предотврати ново попадение зад себе си. От влезлите в игра в отбора на „Беласица” задоволиха с играта си само Марти Таушанов и донякъде Димитър Стоев.

Следващият мач на отбора на „Беласица” ще бъде в четвъртък, 7 февруари, срещу „Миньор” (Перник) от 14 маса на стадиона в Марикостиново, а „Кариана” ще премери сили на стадиона в Склаве срещу „Ком” (Берковица), също от 14 часа.