„Кариана” победи „Марек” с 2:1 в Склаве, Димитър Владимиров отбеляза гол за дупничани

Мача води международният арбитър Ивайло Стоянов

Втородивизионният отбор „Кариана” (Ерден) се наложи над „Марек” с 2:1 в първия си контролен мач. Срещата се игра на добре подготвения терен в село Склаве и бе ръководена отлично от международния арбитър Ивайло Стоянов с асистенти Мирослав Максимов и Костадин Тановчев.
През първата част на срещата символичните домакини „Кариана” надиграха отбора на „Марек” и поведоха в резултата. Още във втората минута Велин Илиев при бърза атака по десния фланг центрира в наказателното поле на „Марек” и там с крак Димитър Георгиев откри за 1:0. Шест минути по-късно при идентична контраатака Велин Илиев изведе Димитър Георгиев срещу вратаря на „Марек” и го простреля отблизо за 2:0.
В 31-вата минута след неудачна намеса на вратаря на „Кариана” Павел Станев Димитър Владимиров от „Марек” се възползва от ситуацията и успя да намали на 2:1.
През второто полувреме бяха извършени доста смени. Качеството на играта спадна и не се стигна до нещо опасно и пред двете врати. След мача старши треньорът на „Кариана” (Ерден) Симеон Великов сподели: Изключително силно първо полувреме. Ако не бяха пропуските на Ангел Бастунов, Николай Николов и Георги Иванов, можеше да поведем с убедителен резултат още през първото полувреме. Неудачната намеса на вратаря ни Павел Станев бе причина да ни бъде отбелязан гол от страна на „Марек”. Доволен съм като цяло от играта на футболистите, на които гласувах доверие в този контролен мач – първи от зимната подготовка. В събота, 19 януари, ще премерим сили с отбора на „Вихрен” (Сандански) от 12 часа на терена в Склаве.