Карина Спасова от Дупница номинирана за награда „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”

Елена Марулевска: Кари е гордост за ателието ни и Дупница!

Карина Спасова от Дупница е номинирана за награждаване по проекта „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”. 14-годишната възпитаничка на художничката Елена Марулевска и Арт ателие ”Дон Кези” е сред даровитите българчета, предложени за награда благодарение на нейния талант и множество награди от национални и световни конкурси. Номинацията на Карина, която  е седмокласничката в ОУ “Неофит Рилски” в Дупница, в сфера „Изобразително изкуство”. Номинирана е за топ 5 постижения: второ място (единствено) – ІІ възрастова група (11-14 г.) – ІІ Общонационален конкурс за детска рисунка и икона „Вяра и упование“ с основна тема “Благовещение” (рисунките се изпращат в оригинал) – Русе, 2020 г. Конкурсът се подкрепя от Русенската митрополия. Участват десетки деца от цялата страна на възраст от 6 до 17 години. Рисунките на победителите участват в изложба в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, която е съорганизатор;
първа награда (единствена) – категория “Рисунка”, възрастова група V-VІІ клас – VІІ Национален ученически конкурс “Национален парк Рила – познат и непознат” – Благоевград, 20.11.2020 г. Конкурсът е в календара на МОН; Трето място (единствено) – ІІ възрастова група (V-VІІ клас) – Национален конкурс за рисунка “Планетата Земя – безценен дар” в рамките на ХХІХ Международен екологичен форум “Сребърна 2020” – Силистра, 30 юли 2020 г. Конкурсът е в календара на МОН.
“През 2020 г. Карина спечели още: първо място от МК “Чисти ръце” – Иран, първо място от НК “През девет планини в десета” – “Пирин планина – извор на енергия и в трудни времена” – Банско,
второ място от ХІ МК за детска рисунка и декоративно-приложно изкуство “Коледни фантазии” – Казахстан, второ място от Световния конкурс “Детски конкурс за изкуство на мангрови календари” – САЩ, второ място от НК “Диви божури” – Божурище.
Карина е член на Клуб 2016 и Клуб 2019 г. на Фондация “Димитър Бербатов””, съобщават от фондацията. Освен от изобразително изкуство талантливата тийнейджърка се интересува и от литература.

„Кари е гордост за ателието ни и Дупница!”, за пореден път посочва преподавателката Марулевска.

Проектът на фондацията на Димитър Бербатов цели да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намалява агресията и насилието сред подрастващите, чрез пренасочване на енергията им в градивна посока. Наградите са както оценка на постигнати вече успехи, така и средство да се поощри развитието на победителите.

Юлияна КОЛЧАКОВА