Кирил Петков: Влизам в политиката заедно с Асен Василев

С Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори, заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков. Той обяви, че е отказал предложеното му от президента място като икономически министър в новото служебно правителство, за да работи за промяната в дългосрочен план:

„Днес, казвам го ясно, ние влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот, и ще бъдем участници в следващите избори”.

Петков каза, че се обсъждат варианти за явяване на парламентарните избори на 14 ноември, тъй като време за регистриране на партия няма.

„Времето до изборите обаче не ни позволява да регистрираме партия. Така че в момента обмисляме всички варианти и не сме финализирали крайния вариант… Сигурно е, че хората, с които ще се заобиколим, ще бъдат със същия профил, с високо ниво на почтеност, които имат кариера и успешно битие извън политиката – да си независим, значи да имаш алтернатива. Ако си мечтаеш само и единствено за политическа кариера, ти ставаш зависим“, каза Кирил Петков, подчертавайки, че не става въпрос за вид инженеринг.

Той се обърна към наследничката си на поста със следните думи: “Имам доверие на Даниела, че промяната, която започнахме заедно, ще я продължим. Пожалавам й успех”, заяви бившият служебен министър.

„Благодаря на министър Петков за топлите думи и високата оценка! Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие”, заяви от своя страна министър Везиева.

Асен Василев:

По отношение на новия проект, към който се очаква да се присъедини, Асен Василев заяви, че ще помисли още няколко дни, преди да даде конкретни отговори. Днес той предаде поста на финансов министър на Валери Белчев.