Кирил Стойков е новият изпълнителен директор на Пирин

Бившият директор на Пирин – Кирил Стойков, поема отново ръководната позиция в администрацията на благоевградския футболен клуб. Кандидатурата му бе одобрена на извънредно заседание на Общинския  съвет – Благоевград, и е във връзка с предстоящо Общо събрание на акционерите на клуба. Местните парламентаристи гласуваха освобождаването на Благой Грозданов и Велислав Елезов от досегашното ръководство на отбора, предаде БНР.

Освен кандидатурата на бившия вратар на „орлетата“, Кирил Стойков, в четвъртък бе решено в Борда на директорите на акционерното дружество, като представител на Общината да влезе и бившият футболист на ЦСКА, Станко Йовчев. Името му обаче, провокира сериозни дебати, реплики и дуплики, свързани с „къщи, тъщи и Барселона“.  Един от гласувалите против предложенията бе съветникът Калоян Ханджийски.

Новият изпълнителен директор на ФК Пирин, Кирил Стойков пък бе категоричен, че ще се работи в пълна прозрачност и координация в името на клуба.

Председателят на местния парламент, Радослав Тасков, оцени отминалата сесия като делова, а дебатите в рамките на добрия тон.

Община Благоевград е изпълнила всички ангажименти за укрепването на свлачището по пътя за местността Бодрост, включващи процедурите, с които се цели земята да стане общинска.

Общинският съвет в Благоевград гласува с пълно мнозинство исканото от Изпълнителната агенция по горите одобрение от общинските съветници за промяна на предназначението на земята, предложено от кмета Илко Стоянов.

Така реално отпадна и последната административна пречка от страна на местната администрация. Остава само ИАГ да предостави земята на общината, за да стартират строителните дейности.

Преди дни кметът на Благоевград Илко Стоянов обяви, че фирмата изпълнител също е в готовност и парите за ремонта са осигурени.