Кирил Христов, ст. треньор на Граничар (Логодаж): Възмутен съм от съдийството в Марикостиново

Ташко СУЛЬОТОВ
В Марикостиново се игра мачът от 11 кръг за първенството на областна група Струма-1 между местния отбор Струма и Граничар (Логодаж).

Срещата започна равностойно. Първата ситуация за отбелязване на гол беше в 11-та минута за отбора на домакините, след като от центриране от корнер Георги Бъчваров стреля с глава и откри резултата за 1:0. В 23-та минута вратарят на Граничар Васил Христов изрита топката в краката на нападателя на домакините Йордан Бербатов и той изпрати топката в мрежата за 2:0. При резултат 0:0 Нино Петров от отбора на гостите при фронтална атака със страхотен шут изпрати топката под плонжа на вратаря на марикостинци.

Футболистите на Граничар претендираха, че има гол, като обясняваха на съдията, че топката е преминала голлинията, но стражът я е дръпнал обратно.
През втората част на мача по-добрият отбор бе този на гостите от Логодаж. В 51-ва минута Младен Ушев с топовен изстрел от 30-тина метра изненада вратаря на Струма (Марикостиново) за 2:1. Девет минути по-късно след контраатака, подета от Владимир Владимиров по десния фланг, футболистът майсторски прехвърли вратаря на домакините за 2:2. В самия край на срещата Георги Бъчваров центрира от фаул в наказателното поле на гостите и дежурният голаджия на домакините Мартин Бояджиев с глава простреля стража на Граничар за 3:2.

След мача старши треньорът на Граничар (Логодаж) Кирил Христов, възмутен от случилото се по време на мача, сподели следното: „Първият гол домакините отбелязаха след наша грешка, когато защитникът Димитър Бакалски изпревари вратаря Васил Христов и вкара топката в собствената си врата. При 0:0 Нино Петров от нашия отбор изпрати топката под плонжа на вратаря и главният съдия учудващо го отмени, след като всички видяха, че стражът на домакините дръпна топката и я сложи на голлинията, за да не се зачете попадението. Вторият гол за домакините стана след грешка на нашия вратар. През втората част на срещата заиграхме далеч по-силно, отбелязахме два красиви гола и изравнихме резултата. Това явно не се хареса на главния, който много явно подпираше отбора на домакините, измисли накрая фаул, за да може да се стигне до победа за отбора на Струма. На полувремето се обърнах по човешки за всички безобразия от страна на главния съдия към делегата на мача, включително и за липса на охрана, но явно никой не ме чу. Дебело подчертавам, че от такива съдии, които нямат нищо общо с футболния правилник и подпират единия отбор, няма нужда за в бъдеще по българските терени”.