Китайски електрически SUV за 16 000 лева

Новата дъщерна компания на Geely Geometry представи малкия електрически SUV EX3. 4-метровият модел с висока позиция на седене трябва да изминава 322 км с едно зареждане, а при наличие на бърза зарядна станция с прав ток батерията с капацитет 37 кВтч може да бъде заредена на 80 процента за 30 минути. Благодарение на водното охлаждане на батерията бързото зареждане трябва да бъде и безопасно. Задвижващият агрегат е с мощност 70 кВт (95 к.с.) и генерира въртящ момент 180 Нм.

Най-сериозният акцент при модела обаче е цената. В Китай тя се равнява на еквивалента на 16 000 лева. Производителят планира да експортира модела, но все още не е ясно за кои страни. При това нито отвън, нито отвътре EX3 не прави впечатление на твърде евтин.

Моделът на снимките (вероятно във висока линия на оборудване) разполага с таван в контрастен черен цвят, а в интериора правят впечатление дигиталното табло и големият 10,5-инчов екран на инфотейнмънт системата Geely G-Link. А тя поддържа навигация, прожектиране на съдържанието от дисплея на смартфон, гласов контрол и функция хотспот. И във вътрешността на електромобила откриваме приятни разноцветни акценти – например сини части от тапицерията и светлозелени декорации./autobild.bg