Класическа победа за „Марек”! “Левски” идва в Дупница за Купата

„Марек” се класира за 1/16-финалите в турнира за Купата на България, побеждавайки като гост „Черноломец” (Попово) с класическото 3:0. Въпреки че бяха без голяма част от титулярите си, дупничани показаха много добра игра и съвсем заслужено се класираха напред в надпреварата.
Централният нападател Симеон Димитров откри резултата в полза на „Марек” след 27 минути игра.
Минутата бе 62-ра, когато друг младок в състава на марекчани – Евгени Илиев, удвои преднината и даде нужното спокойствие на своя отбор. Отново той се оказа в прегръдките на своите съотборници една минута преди края на редовното време, когато оформи класическата победа на тима от Дупница.
В следващия кръг от надпреварата „Марек” ще приеме столичния гранд „Левски” на своя стадион „Бончук”. Срещата ще се играе на 22 септември и така в Дупница ще има двоен празник. Освен Деня на независимостта дупничани ще празнуват и мач на своите любимци срещу един от най-именитите отбори у нас. Освен престиж двубоят срещу „сините” ще донесе и свежи финансови средства в касата на клуба, тъй като се очаква на митичния стадион да има най-малко 3000 души. Срещата със сигурност ще бъде предавана и по телевизията, което също ще донесе още малко средства на дупнишкия клуб.

 

Димитър ИКОНОМОВ