Клечков подава оставката като областен председател на БСП-Кюстендил

Червените анализират причините да останаха без депутат за първи път в новата история

Областният председател на БСП – Кюстендил Бойко Клечков обяви, че ще подаде оставка си заради слабите резултати на изборите за Народно събрание и загубата на мандат. Клечков беше водач на листата на БСП за България и народен представител в предходните парламенти.

“Чисто като партиен функционер аз, като областен председател на партията, сигурно ще си подам оставката за този сериозен резултат – тази сериозна загуба. От доста години нашата партия не е била без представител“, коментира Бойко Клечков.

Той посочи още, че като редови член па партията ще продължи да работи в името на партията и на хората.

“Оставката трябва да бъде обсъдена в общинските партийни организации, а  след това и на областното съвещание. Тогава вече мога да кажа окончателно какво е становището на цялата партийна организация. До сега такъв случай не е имало, но може би това ще бъде първият случай, в който ще се разглежда оставката на областния председател“, допълни Клечков.

Той посочи, че БСП-Кюстендил не е могла да подсигури мандат и представителство в новия парламент. Предстоят анализи по общини, което ще позволи да се каже какви са пропуските. “Аз съм убеден, че все пак като партия проведохме една много добра кампания, в която се включиха всички наши представители“, каза Бойко Клечков. Клечков посочи, че в Левицата са се прелели не повече от 200 гласа, но пък отчете по-добра работа и съответно резултат в Дупница. Възраждане получават близо 2 000 гласа в областта, а на предишните изобри БСП са имали с 1 000 гласа повече от Възраждане. БСП направи приличен резултат в област Кюстендил в  сравнение с този в страната. На национално ниво е малко под 9%, а  в Кюстендил резултатът все пак е обнадеждаващ

“Аз съм убеден, че все пак като партия проведохме една много добра кампания, в която се включиха всички наши представители“, каза Бойко Клечков. Той благодари на всички, които са подкрепили предизборната листа. БСП ще продължи да отстоява интересите на своите симпатизанти. Областният председател на БСП отчете, че предизборната кампания е била коректна. “На национално ниво малко под 9 % е нашата партия. До известна степен ми дава кураж, че нещата не са загубени в Кюстендил“, коментира Клечков. Според него в бъдеще време има поле за изява и работа.

“Загубата си е загуба. Тя е неприятна за всички, но не е така смазваща, която да ни откаже от политическата работа“, заяви Бойко Клечков. Той отчете, че най-вероятно една от грешките е тази, че кампанията им се е съсредоточила най-вече към твърдото ядро на партията.