Клубен рекорд! „Рилски спортист” приключи сезона с 22 победи и 2 загуби 

С победа завърши редовният сезон за „Рилски спортист”. Тимът от Самоков се справи с гостуващия отбор на „Берое”, побеждавайки го с 109:67.
Мачът бе равностоен само в първата четвърт и началните минути на втората. В тях гостите от Стара Загора демонстрираха добра игра и на няколко пъти дори накараха баскетболистите ни да бъдат догонващи в резултата. Това не притесни по никакъв начин играчите от Самоков, които не само направиха обрат, а до почивката вече достигнаха до комфортната преднина от 14 точки за 56:42.
През второто полувреме сякаш силите на беройци привършиха и момчетата от Рилецо започнаха да покачват актива си. В момента, в който разликата стигна 30 точки, гостите сякаш се предадоха и спряха да дават какъвто и да е отпор, което доведе единствено до още по-голяма разлика в полза на Рилски в края на мача.
Така „Рилски спортист” приключи редовния сезон с клубен рекорд от 22 победи и само 2 загуби (по една от втория и третия в класирането) с първо място.
Също така за първи път в редовния сезон отборът от Самоков има 8 мача, в които вкарва над 100 точки, и 15 мача над 90 точки, което автоматично го прави сезона с най-доброто ни нападение.