Кметицата на бобошевското село Слатино Сашка Тренева заведе слатинци на „Пътешествие из Италия”

Кметицата Сашка Тренева, зам. обл. управител Райчо Цветин и участници в кулинарния уъркшоп

Пътешествието бе организирано в неделния ден след събора на село Слатино с активното участие на читалищните дейци от слатинското НЧ ”Просвета 1920”.

Пътешествието започна с химните на Италия и България.

На „Пътешествие из Италия” бяха общинските съветници Стефан Тачев, Гергана Виделова и Невена Грозденина, кметът на село Блажиево Пламен Караканов със съпругата си, зам. обл. управител Райчо Цветин със съпругата си Емилия, с дъщеричката си Мила и със сина Калин, дупнишкият топ банкер Костадин Чучуков, който осъди ЧЕЗ.

Зам. обл. управител Райчо Цветин поздрави танцьорите на Диляна Диканска.

Красивите момчета и момичета от танцовия ансамбъл на дупнишкото читалище „Зора” с хореограф Диляна Диканска веселиха пътешествениците на сцената на слатинското читалище.

По време на събитието кметицата Сашка Тренева запозна мултимедийно гостите с историческото наследство на Италия и връзката й с България. Беше изнесена музикална програма с български и италиански музикални ритми. Гвоздеят на събитието бе кулинарен уъркшоп – „Между традиции и иновации”. Гостите на пътешествието дегустираха приготвени български и италиански блюда.

Майсторката на вкусния сладолед Наташа Динкова

Майстор на лазанята бе съпругата на кмета на село Блажиево Пламен Караканов – Ралица, която е майстор на италианската кухня след дългогодишен гурбет в Италия. Гостите ахнаха и на най-вкусните видове домашен сладолед със смокиня и с парченца шоколад, приготвени от Наташа Динкова, за които тя получи специални похвали от сладкарския бос Стефан Тачев.