Кметът Апостолов ориса първото бебе на Симитли – Стейси, сподели: Няма по-хубаво нещо от това да проплаче дете в къщата

 

Родителите Стефка и Станислав Яневи получиха плакет и плюшен мечок14-05-01-s1

Родителите на първото бебе на община Симитли Стейси – Стефка и Станислав Яневи, получиха плакет от кмета Апостол Апостолов и огромно плюшено мече с пожелание да порасте по-голям от него.

14-05-01-s2

Кметът Апостол Апостолов поздрави всички майки и сподели, че няма по-хубаво нещо от това да проплаче дете в къщата. Младата майка на близнаци – Владислава и д-р Емилия Крилчева, която е акушер-гинеколог, пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят. Баби от село Крупник пресъздадоха ритуала по поливането, така както се е правил той на времето, и баяха на пеленаче от уроки. Награди имаше и за всички дечица, родени в Симитли през тази година, чрез томбола бяха разиграни големи подаръци за всяко дете. Бебетата на 2004 година – Станислава и на 2006 година – Влади, бяха децата, които посрещаха майките на вратата на ресторанта с питка и мед и асистираха на организаторите.

Обръщение от името на майките направи Августина Йорданова.

Д-р Апостолова, д-р – Крилчева, д-р Станишева, заедно с акушерките, кметът Апостолов, председателят на ОбС – Владимир Христов, директорът на СУ Симитли – Таня Янкова, зам.-кметът Евгения Георгиева извиха дълго хоро и си пожелаха да има все такива поводи за веселба.

14-05-01-s3

127 са децата родени в общината през изминалата година, в Симитли 76,39 момчета и 37 момичета, Крупник имат 16 бебета, Долно Осеново – 13, Евроселото Черниче – 6, Полето – 1, Полена имат 7 бебета, в Брежани – 4 и в Градево 2, Железница и Ракитна по 1 бебе.

Снимките:

1 Родителите на малката Стейси – Стефка и Станислав Яневи получиха плакет от кмета Апостол Апостолов – в средата и огромно плюшено мече

2 Извиха се хора

3  Апостол Апостолов (вляво) поведе хорото