Кметът Владимир Георгиев награди блоковете с най-хубави градинки в Самоков

Кметът Владимир Георгиев лично връчи чековете на стойност 200 лв. на етажните собствености на 11 входа на блокове в Самоков.

Община Самоков започна кампания, чиято цел е да благодари на етажната собственост, която полага усилия да поддържа околоблоковото пространство и полага грижи за естетичен вид на входното пространството, както и да насърчи и други да последват добрия пример. На първи етап бяха определени блок 12, вход Г в квартал „Възраждане”, вход В на блока на ул. „Македония” 87 и блоковете 7А, 8Б, 18А, 23Д, 24Б, 28А, 34В, 37Б и 38Б в кв. „Самоково”. Кметът лично връчи на живущите в номинираните входове ваучер на стойност 200 лв. за закупуване на помощни средства за поддръжка на околоблоковото пространство.

„Общината има ограничен брой хора за поддържане на зелените площи, което много ни затрудни и забави, за да се погрижим за околоблоковите пространства в кварталите. Ето защо решихме да намерим начин да похвалим и благодарим на хора, като вас, които отделят от времето си и полагат усилия за подобряване на средата, в която живеят” Хората бяха много доволни, че трудът им е оценен и че получават помощ, за да правят пространството, където живеят по-приятно.

Впечатляващо бе присъствието на живущите в 8-ми блок, вход Б, които почти всички бяха излезли и не спряха да споделят, колко още други неща мислят да направят, за да им е по-красиво и да имат възможност да се събират и да общуват. Явно, този ентусиазъм се предава и на по-младите, какъвто е Васко Шейнов, който вътре във входа е изрисувал образа на Апостола на свободата Васил Левски и фразата му „Дела трябват, а не думи”, която изцяло се вписва в целта на подетата кампания. Кметът, от своя страна, обеща, че Община Самоков ще помага на входовете, които показват, че се грижат за естетическия вид на околоблоковото пространство, според възможностите.

Снимки: Община Самоков