Кметът Владимир Джамбазов вдига наздравици с долнобанци на централния площад, шампанското осигури общината

 

Десетки извиха многокатови хора, забавляваха се с изпълненията на самоковския дует “Пирин”, Радостина Димова и Румен Иванов02-09-01-_0325 02-09-01-_0346 02-09-01_0343

Десетки долнобанци и техните гости посрещнаха заедно новата 2017 г. на централния площад в рилския град. Под открито небе точно в полунощ жителите си пожелаха новата година да бъде здрава, мирна, благодатна и успешна. Община Долна баня бе организирала концерт на изявения самоковски дует “Пирин”.  Долнобанци извиха многокатови дълги хора и пяха заедно с популярните изпълнители Радостина Димова и Румен Иванов.  Излезлите на площада в мразовитата новогодишна нощ бяха сърдечно поздравени от кмета на Долна баня Владимир Джамбазов, който пожела новата година да бъде здрава, мирна и да им донесе много късмет на всички. Празнични наздравици вдигнаха в новогодишната нощ заедно долнобанският градоначалник Владимир Джамбазов и председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова.

Празнична заря озари небето над рилския град и всички се хванаха на традиционното Дунавско хоро. Всички се поздравиха с настъпилата нова година, пожелавайки си здраве, радост и щастие и вдигайки наздравици с по чаша шампанско, бяло и червено вино, осигурени от общината.

02-09-01-_030602-09-01-_030902-09-01-0282

Традиционно заедно посрещнаха новата година и членовете на пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня с председател Атанаска Лазарова. Преди да седнат на празничната трапеза и да похапнат от печената пуйка със зеле и да си видят късмета от баницата със сирене, жените излязоха на централния площад и пресъздадоха стародавния обичай “Опяване и разпяване на пръстените”. Този ритуал традиционно от години го изпълняват и живеещите комшии от квартала “Пепето” в Долна баня. И както повелява традицията, в празничния ден се появиха и първите сурвакарчета, които поздравяваха млади и възрастни с новата година и им пожелаваха здраве и берекет с красивите дрянови сурвачки.