Кметът Илко Стоянов посети дома на малката Крисия, първото бебе на Благоевград за 2022 г.

Кметът Илко Стоянов посети дома на малката Крисия, първото бебе на Благоевград за 2022 г.Той поднесе специална грамота и бебешка количка 3 в 1 за новороденото момиченце.
„Пожелавам преди всичко да бъде здрава. Нека има щастливо и безгрижно детство, а Вие, нейните родители, истински да се гордеете с нея“, каза кметът Илко Стоянов.

Той допълни, че негов приоритет е създаването на добри условия за децата в града. „За нас е важно да растат спокойно тук, не по-малко важно е обаче, когато пораснат да предпочетат да останат да живеят и работят в Благоевград. Именно в тази посока са насочени и нашите усилия“, заяви кметът Стоянов. По повод Деня на родилната помощ кметът Илко Стоянов посети и АГО в МБАЛ – Благоевград, където поздрави работещия персонал.

„В тези тежки времена именно раждането на нов живот ни вдъхва вяра и надежда. Като кмет, но и като баща, благодаря Ви за грижите и непрестанните усилия, които ежедневно полагате. Нека в ръцете Ви да проплакват здрави и силни деца“, пожела кметът Стоянов.
По повод празника и съобразно нуждите на отделението, Община Благоевград осигури и специална висококачествена апаратура за АГО чрез която се проследява развитието и здравето на плода.
И двете посещения протекоха при спазване на всички противоепидемични мерки.