Кметът на Бистрица К.Огненски организира кампания за набиране на средства за възстановяване на изгорялата къща на Славчо Йончев

Кирил Огненски

Кметът на село Бистрица Кирил Огненски организира кампания за набиране на средства за възстановяване на щетите от пожара, при който изгоря покрив и част от къщата на Славчо Йончев и неговите синове.
„Уважаеми жители, скъпи приятели, обръщам се към Вас с молба да помогнем, на пострадалото от пожара семейство Йончеви. Както повечето от Вас знаят, изгоря целия покрив и един етаж от къщата, двата долни етажа са почти необитаеми. За целта ще бъдат поставени кутии за дарение в магазините и кметството, за хората, които не са от Бистрица, а желаят да помогнат, могат да се свържат с мен на тел. 0879523586 или със семейството. МОЛЯ всеки, който има възможност да помогне, знам че заедно можем и не се съмнявам, че ще го направим. БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се, в деня на пожара и на всички които са там в момента, и помагат за разчистването!”, призова кметът Кирил Огненски.
Както „Вяра” писа, посред зима се запали домът на Славчо Йончев и семействата на двамата му синове, единият от които има две, а другият едно дете в детската градина. Триетажната къща пламнала заради запалване в комин, унищожени са 120 кв. м покривна конструкция, мебели, дограма. Няма пострадали хора. Пожарът е гасен от екип на РСПБЗН – Дупница, съобщиха от полицията.