Кметът на Бобов дол Елза Величкова отстрани за часове аварии в Коркина и Паничарево, прекъснали водоподаването в двете села

230-02-02  BDC  Elza Velichkova
Елза Величкова

Кметът на Бобов дол Елза Величкова спешно свика кризисния щаб, за да помогне на бедстващи села в миньорската община. След предприетите светкавични мерки бе възстановено водоподаването на с. Коркина, съобщиха от общинската управа. В с. Паничарево е отстранена авария, довела до прекъсване на водоподаването, стана ясно още на заседанието на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия в община Бобов дол, проведен от Величкова. В заседанието са участвали  представители на РУ МВР – Бобов дол, РСПАБ, ОП ЧОБ, „Кюстендилска вода”, служители на ОбА – Бобов дол и „Въгледобив Бобов дол”. Обсъдени са влошената зимна обстановка, състоянието на водоподаването и четвъртокласната пътна мрежа. Констатирани са нарушения и произшествия. Установено е, че вследствие на големите аномалии на времето – големи минусови температури (-26 градуса), е нарушено водоподаването в с. Мала Фуча (заради авария на помпената станция), в една махала в Долистово, замръзнала е част на водопровода в с. Мламолово, прекъснато е водоподаване в с. Паничарево. На заседанието е коментирано още, че Областно пътно управление – Кюстендил, и Пътно поддържане – Дупница, не са почистили и обаластрили пътя от м. Бинека до Бобов дол.

„Кметът на общината информира населението, че отклонението от пътя Дупница-Кюстендил в м. Бинека до Бобов дол е третокласна пътна републиканска мрежа и не се поддържа и обслужва от община Бобов дол. Това е задължение на Областно пътно управление – Кюстендил, и Пътно поддържане – Дупница, но отклонението години наред не се поддържа и опесъчава”, посочват от община Бобов дол.