Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Предприемаме ударно ваксиниране във всички малки населени места в общината

4 мобилни екипа от ЦСМП – София ще постави днес по 150 дози от ваксината в селата Драговищица и Ябълково

Краси Ценкова

Ударно ваксиниране започна във всички малки населени места на територията на Община Кюстендил. След незабавната реакция на министър председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов, на място са осигурени 4 мобилни екипа от София с медици от Център за спешна медицинска помощ. Екипите са разположени в с. Драговищица и с. Ябълково, , като всеки от тях ще постави днес по 150 дози от ваксината на Pfizer.

Всички хора, които са заявили желание по списъци при кметове и кметски наместници от съответните населени места и социалните служби ще бъдат обхванати днес.

„Това е начина да се борим срещу вълната от COVID– 19, довела ни в червената зона. Благодаря за бързото съдействие на министър-председателя, министъра на здравеопазването и на екипите от ЦСМП – София. Признателен съм и на всички медицински специалисти на територията на Община Кюстендил, които неуморно и безрезервно се раздават, за да спасят живота на нашите съграждани. Ще продължим съвместните си усилия при спазване на всички мерки и предписания да гарантираме здравето и безопасността на кюстендилци“, коментира кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, който бе на място.