ОБНОВЕНО! Кметът на община Симитли осинови второто куче „турист“. Кръстиха го Дара

Дара е най-новият член в семейството на градоначалника на Симитли Апостол Апостолов. След като разгледа Пиринския край, кучето “турист” намери своя истински дом. В него косматата чаровница със сигурност ще бъде отглеждана в любов и разбирателство. Дара ще се радва и на истинско приятелство, тъй като в къщата на Апостол Апостолов се отглеждат още пет кучета, от които три са немски овчарки, а другите две също са осиновени.

Кучето „турист“, което стана известно в последните дни, се присъедини към осиновените любимци от градоначалника на Симитли Апостол Апостолов. С жеста си кметът Апостол Апостолов вече е горд стопанин на многолюдна челяд от дружелюбни и любвеобилни четириноги.

Дара бе върната на Община Симитли от Община Благоевград, след кратки словесни стрелички между управниците на двете общини. Първо от фейсбук страницата на Благоевград съобщиха, че са заловили две кучета с маркировка на съседната община, като дадоха да се разбере, че не приемат с отворени ръце четириногите гости. И докато очакваха гневни и оправдателни реакции от Симитли, Апостол Апостолов ги удари в земята с хумамен пост, в който си поиска “любимците” на града. Изведнъж се оказа, че едното куче вече е осиновено и има нови стопани. В знак на добросъседство и “замазване” на гафа, Илко Стоянов Стоянов върна второто на Симитли и то вече е в дома на самия кмет.


Дара е претърпяла всички задължителни ветеринарномедицински манипулации и е предадена с паспорт и чип. Тя се нуждае от грижи и лечение, които новият й стопанин пое ангажимент да осигури.

Проблемът с безстопанствените кучета е изключително голям във всички населени места на страната и единственият начин да се справим с него, е повече хора да поемат отговорността да осиновяват четириноги и да се грижат с любов за тях, смятат от Община Симитли.