Кметът на Перник: БСП не е готова за мен като лидер

Здравият разум вече е напуснал нашата партия, идват политически караконджули, заяви Станислав Владимиров

Направих прогноза, че ще катастрофираме на тези избори. За съжаление, се оказах прав. Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП – хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна. Това коментира в интервю за БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров, от когото Корнелия Нинова сне политическо доверие.

Владимиров каза още, че партия БСП не е готова за него като лидер.

„Аз имам ангажимент към перничани и няма как физически и времево да съчетавам двата поста – на кмет и на лидер на БСП. И друго – аз не съм сигурен, че моята партия е готова за лидер като мен. Доста често съм много критичен, много рязък в действията си и много нестандартен за голяма част от вижданията за това какъв трябва да е лидерът на БСП“, каза още Станислав Владимиров.

Според него БСП е в насипно състояние в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър, което дава възможност “да нахлуят политически караконджули, популисти и антосистемни играчи”.

“Младите хора, активното население излязоха и наказаха статуквото, наказаха партиите, които имат претенциите да са системните партии в нашата страна”, обобщи градоначалникът на Перник. За него е важно политиците да са хора с достойнство, защото на избори винаги има спечелил и загубил.

“Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Приличаме на някои български футболисти, на които все някой им пречи… Заравяме глава в пясъка и казваме: “Продължаваме напред.” Не виждаме причините”, каза Ст. Владимиров. По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е “започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи”.

“Липсата на качествени послания, саморазправата, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията – Националният съвет заседава само на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат”, обобщи Владимиров.

Според него оставката на Корнелия Нинова би решила много проблеми в БСП и не би задълбочила кризата в партия.

“Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува – мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия”, категоричен беше той.