Кметът на Перник: Последните три години ни се струпаха много неща

Последните три години ни се струпаха много неща, но перничани показахме как можем да бъдем заедно в най-критичните ситуации. Това сподели в сутрешния блок на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той си припомни времето, когато миньорският град преживя водната криза, признавайки, че тогава е бил много труден период.

Тогава имаше мнение, че градът трябва да бъде изселен. Но природата се смили над нас. Беше много труден период, поливахме се с канчета сутрин и вечер, разказа Владимиров.

Посочи, че оттогава всеки ден следи нивото на яз. “Студена” и увери, че язовирът към днешна дата се намира в много добро състояние.

По темата с издирването на Сашко от Перник Владимиров отчете, че е имало моменти на отчаяние, тъй като дните минавали, а следи нямало. Разкри, че преди няколко дни разговарял с бащата на детето, който му казал, че планират почивка и също така, че популярността вече е започнала малко да им тежи, защото навсякъде ги разпознавали.

За празника Сурва градоначалникът отбеляза, че е развълнуван, защото откакто е поел кметския пост, никога досега не е организирал мероприятието.

Сурва е дълго чакано събитие, ще има рекорден брой участници – около 10 000. Това е най-големият зимен фестивал в Европа и който не го е посетил – да го направи, покани желаещите Владимиров.

На финален въпрос дали ще се кандидатира за нов мандат начело на Перник на местните избори през есента, Владимиров отговори положително, тъй като по думите му “има огромно доверие сред съгражданите си”./Fakti