Кметът на Перник първи гост на инициативата „Лидери срещат лидери” в ОУ „Свети Иван Рилски“

Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе първият гост на инициативата „Лидери срещат лидери”, организирана от Ученическия съвет към ОУ „Свети Иван Рилски“ – Перник и учениците, лидери на своите класове. Срещата бе организирана по повод 120-та годишнина от създаването най-голямото пернишко училище.

„Вътрешното усещане е невероятно, когато усетиш енергията, която ти дават хората, вперените погледи в теб и това, че си оправдал очакванията“, с тези думи Владимиров се обърна към децата и продължи дискусията си с тях за това, какви качества трябва да притежава човек, за да го последват останалите. Кметът на Перник добави, че трябва да вярваш в себе си, да бъдеш уверен и да мислиш за доброто на общността.

Учениците засипаха кмета с десетки въпроси – какъв ученик е бил, какъв е пътят на успеха, какво ново предстои да се случи в града ни, какво е да си във властта, как ще се бори с инфлацията, ще има ли нови спортни съоръжения и още, и още.

„Има дни, в които не съм толкова силен, колкото съм изглеждал пред медиите, но когато погледите са вперени в теб в критичните ситуации нямаш време да правиш крачка назад“, сподели Владимиров, разказвайки за трудността да се носи отговорността за един град и насърчи младежите да се учат прилежно, да бъдат амбициозни и да имат цели, които да реализират в живота си. Пред учениците кметът довери и своята мечта – Перник да стане най-добрият град за живеене в България и разказа за това, кои са проектите, които се реализират и предстои да започнат през тази година.