Кметът на Перник се срещна с 12 семейства, отпразнували златна и диамантена сватба

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с 12 семейства, отпразнували златна и диамантена сватба. На срещата, която се проведе в галерията в сградата на Минната дирекция бяха поканени двойки, избрани на случаен принцип чрез системата на отдел „Гражданска регистрация“.

„Решихме да съберем пернишки двойки, които са устояли на предизвикателствата на времето и са запазили любовта и приятелството помежду си, за да покажем колко важно е семейството. В съвременния свят, който създава други модели за подражание и ценности вие сте пример за всички нас и за това какво означава любов, доверие и приятелство“, каза кметът Владимиров. Той добави, че това е основата на всяко едно семейство, защото семейно огнище се гради трудно, но с много любов и разбирателство то устоява на времето.

Посланието на семействата, които са женени вече повече от 50 години  бе, че истински щастлив брак е този, в който има любов, уважение, много търпение и доверие. Техният съвет към двойките, които сега правят първите стъпки в брачния живот е да се обичат, да се слушат един друг, да правят компромиси и да приемат недостатъците на другия.

Всички семейства получиха подаръци от община Перник и поздравителни адреси по случай прекрасните годишнини.