Кметът на Самуилово Кирил Стоянов: Мачът „Подгорец”-„Калабак” вече не е дербито от 50-те години

Кирил Стоянов

Кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, който е и пряк ръководител на спорта в петричкото село, сподели, че за него е без значение какъв ще бъде резултатът в събота в Коларово между местния „Подгорец” и „Калабак”. „На жителите от Подгорския район е известно, че дербито между отборите на Коларово и Самуилово датира от 1952 година. И ако дълги години то предизвикваше много емоции, било то в Коларово или Самуилово, сега вече не е така. Нашият отбор е изграден от 30 местни футболисти, които са на възраст средно 24 години, като само един е на 40. В същия момент отборът на „Подгорец” е общински отбор, защото е изграден от футболисти от различни клубове на територията на община Петрич, в който участват и бивши младежки национали като Петьо Динков и Щерю Димитров. Повече от сигурно е, че по-класният отбор е този на „Подгорец”. Но каква ще бъде ползата за Коларово, след като идеята е да се дава шанс на местните момчета да спортуват. Така че в събота ще има мач като всеки друг, дано да няма явни съдийски грешки и грубости на терена”, сподели Кирил Стоянов.

В Коларово се стягат за поредна победа, този път като домакини, след като в изминалата събота те победиха като гости „Беласица-08” с 4:0.

Опитният защитник Велик Великов, който заедно с капитана Илиян Златков са опората на отбора на „Подгорец” отзад, по категоричен начин заяви: „Ще победим с убедителна разлика отбора на „Калабак” в събота на стадиона в Коларово. Направихме тренировка на обновения терен с изкуствено покритие в района на гимназията в Петрич. Всички са здрави и смятаме, че ще надиграем противника и ще докажем, че сме най-добрият тим и през това първенство, като се надяваме да защитим титлата от изминалото”.