Кметът на Сандански посрещна китайския посланик

Кметът Стоянов и ръководството на община Сандански посрещнаха делегация на Посолството на Китайската народна република в България с посланик Н. Пр. ДунСяодзюн.

На срещата с Посланика на една от най-бързо развиващите се страни в света – Китай, бяха обсъдени важни въпроси, отнасящи се до развитието на туризма, земеделието и културата. Основна тема в дискусията бе създаването на мост за сътрудничество между двете държави и в частност – Сандански, чрез Посолството на Китай в България. За развитие на партньорските отношения и обсъждане на възможностите за двустранно партньорство, бе организирана и среща на делегатите с представители на местния бизнес.

В края на месец юни в Сандански ще бъде сключен Меморандум за разбирателство за установяване на партньорски отношения с град Лъшан, провинция Съчуан.

Посланикът на Китайската народна република изрази възхищението си от природните дадености на региона и желанието си да повтори визитата сив Сандански, за да се запознае отблизо с процеса на винопроизводство. Кметът Стоянов с готовност прие предложението.