Кметът на Симитли към Борисов: Твърдо зад Вас сме! (ВИДЕО)

Обиколката на премиера Бойко Борисов в Югозападна България включи и Симитли. Преди това той беше в Банско и Гоце Делчев.

В Симитли премиерът, който е придружаван от здравния министър Костадин Ангелов, се срещна с кмета Апостол Апостолов, народния представител Стефан Апостолов и кметове на кметства.

Борисов разгледа ремонтирания стадион там. Кметът каза, че през последните години в района са направени над 60 параклиса. Скоро предстои ремонт на железния мост над р.Струма, който свързва квартал „Ораново“ и Симитли. „До броени дни очакваме разрешителното за строеж. Ще се направи хубав двулентов мост,  въобще – модерна европейска работа“, допълни Апостолов.

Твърдо зад Вас сме, обърна се градоначалникът към премиера.

Премиерът посети и СУ „Св. св. Кирил и Методий“, където разгледа новоизградените спортни площадки в двора на учебното заведение. „Детските ни градини са най-хубавите в България, сам ще се уверите, че имаме дворове, игрища, каквито не сте виждали“, заяви Апостол Апостолов.

По думите му вече са изготвени списъци на учителите в града, които ще бъдат ваксинирани.

“Броят на оздравелите от коронавирус се увеличава, ограничителните мерки не пречат на живота”, посочи премиерът.

“Единственият шанс да оцелеем в пандемията е да бъдем единни. И най-непримиримите врагове трябва да работят заедно, за да се измъкнем от кризата. Ако ние наказваме червените кметове, а после те наказват нашите, какво ще стане”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът инспектира и модерно промишлено предприятие в Симитли, в което работят над 150 души.