Кметът Петър Паунов награди Сани Жекова в Кюстендил

Градоначалникът поздрави и децата, участници в програмата "Научи се да караш ски".
  • Най-добрата ни сноубордистка и над 150 състезатели от 5 държави се състезаваха на Ски център „Осогово”

  •  След месец и Радо Янков има старт по кюстендилското трасе

 

Стартовете от националния и международен сноуборд календар в Кюстендил се превърнаха в истински зимен фестивал. Те се проведоха на Ски център „Осогово”. Майсторство по трасето показа най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, която спечели и надпреварата по бордъркрос. Събитието събра над 150 състезатели по сноуборд от България, Русия, Гърция, Северна Македония и Румъния.

Сани Жекова награди най-добрите малки победители в бордъркрос

“Състезателните дни приключиха. Беше вълнуващо. Имаше усмивки, сълзи, злоба, драма, много нови уреди в парка и най-вече любов. Честито на победителите, а за останалите остава утехата, че паркът и крос трасето остават за свободни тренировки. Благодарим на всички замесени и невероятните домакини”, каза Явор Спиридонов от Ски център „Осогово”.

Уважение към Александра Жекова и участниците засвидетелства кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той награди Жекова и едни от най-добрите сноубордисти в приключилата надпревара. Градоначалникът поздрави и децата, участници в програмата “Научи се да караш ски”.

Кметът Петър Паунов уважи и награди участниците.

Явор Спиридонов издаде, че Александра Жекова скоро отново ще дойде с екипа си да тренира на съоръжението в Осогово, тъй като това е най- добрата писта за бордъркрос в България. Освен нея за първи път на състезание ще дойде и най-добрият български сноубордист – Радослав Янков. “През месец март голямата писта на Осогово ще е домакин на състезание от международния календар по паралелен слалом, а любителите на зимни спортове ще се насладят и на другата ни голяма звезда – Радо Янков.