Кметът поздрави една от легендите на петричкия футбол Стоил Филипов за 60-годишния му юбилей

С 10-годишен договор за ползване на НСБ „Цар Самуил“ се похвали Димитър Бръчков

 

Ташко СУЛЬОТОВ

Информацията за сключването на 10-годишен договор за ползване на НСБ „Цар Самуил“ (без хотелската част и басейна) между община Петрич и НСБ ЕАД поднесе пред медиите в четвъртък след обяд в кабинета си кметът на общината Димитър Бръчков. Междувременно в Петрич на място е бил и изпълнителният директор на НСБ ЕАД Светослав Русинов и са се уточнили с кмета по всички въпроси, отразени във вече оформения с подписите им договор.

„Благодаря на министър Весела Лечева, на изпълнителния директор на НСБ г-н Светослав Русинов. За ползване на стадион „Цар Самуил“ плюс покритата зала, помощния терен, терените с изкуствено покритие в района на базата, административната сграда (бивша на ДФС „Беласица”), търговските обекти и съоръжения ще се плаща месечна вноска от 4500 лева. От този момент нататък вече ще направим спешен и подробен план, спазвайки протокола на Лицензионната комисия, за да може от пролетния дял на първенството да се ползва напълно обновения стадион „Цар Самуил“, както теренът, така и трибуните, и любителите на футбола да се наслаждават на играта на Беласица през втората част на първенството на втора професионална лига. Днес е голям ден за спортната общественост на община Петрич”, сподели кметът Бръчков.

След това градоначалникът на Петрич посети терена с изкуствено покритие в района на гимназията. Поводът за това бе 60-годишният юбилей на именития петрички футболист Стоил Филипов, който даде всичко от себе си за развитието на футбола в общината от дете до момента като треньор в ДЮШ. Пред отговорните длъжностни лица на клуба Димитър Бръчков се обърна към юбиляря с топли думи и благодарност за направеното от него до момента. Връчени  му бяха куп подаръци и почетен плакет.