Ковид пандемията промени честването на златни и сребърни сватби в Разлог

Ковид пандемията тази година промени традицията на честването на златни и сребърни сватби в Разлог. Кметът инж. Красимир Герчев излезе с нарочно обръщение към юбилярите, в което им обещава, независимо от ограниченията, да им кумува.

Макар и по по-различен начин, 56 златни и 45 сребърни семейства ще се врекат отново във вярност, ще се подпишат в Летописната книга на Разлог и ще предадат символично огъня на семейството на младите.

От 35 години насам, на всеки Ден на християнското семейство – 21 ноември, семейните двойки в Разлог празнуват заедно златните и сребърните си сватби. За да бъде спазена красивата традиция, кметът Герчев обяви, че от 17 до 20 ноември ще посети всеки дом със златно и сребърно семейство, ще поздрави юбилярите, които отново ще се врекат във вярност, ще получат брачни свидетелства, ще се впишат в Летописната книга на дългогодишните семейства на Разлог и ще получат подаръци.

Самият Красимир Герчев е вписан със съпругата му Ирина в Летописната книга като сребърно семейство през ноември 2017 година.