Кога падат цените на смартфони iPhone 11 Pro Max?

Винаги при новите модели мобилни устройства цените са най-високи и това продължава до момента, в който най-нетърпеливите не си ги закупят и постепенно започва поевтиняване. Всичко се дължи на спада в търсенето на съответния модел и когато той стане масово разпространен, поевтиняването, в сравнение с първоначалните стойности, е най-голямо. Всеки, който търси максимален спад в цените и иска да си купи iPhone 11 Pro Max втора ръка, трябва да прочете тази статия.

Каква е цената на iPhone 11 Pro Max през 2022 г.

Смартфонът беше пуснат от Apple през 2019 г. Той е част от 13-тото поколение мобилни устройства на американската компания, в което влизат още моделите Айфон 11 и iPhone 11 Pro Max. Това е най-големият смартфон от гамата и съответно най-скъпият – цената му е около $1099 (приблизително 2158 лв.). Към момента на писане на тази статия през 2022 г. цената на чисто новия апарат е около 1099 лв. Спадът е с цели 1059 лв. С появата на новите поколения смартфони от серията, този ще продължи да поевтинява. Сравнението е направено за модела с 64GB вградена памет.
По-долу можете да разберете как да закупите възможно най-евтиния телефон и как да направите проверка, за да не ви излъжат с висококачествен фалшификат. Кога е най-подходящият момент за покупка и защо да не чакате твърде много?

Кога е най-доброто време за покупка

Вярването, че по-голямото чакане ще доведе до по-големи спадове в цените невинаги е печелившата стратегия, тъй като има и други фактори: инфлацията, нивото на търсене на iPhone 11 Pro Max, състоянието на устройството, обемът на вградената памет и настоящите наличности на пазара. Прекаленото чакане ще доведе дотам, че никога няма да си купите желания смартфон, а в даден момент ще бъдат прекратени актуализациите за модела и покупката му вече няма да е рентабилна. Ето защо, времето е точно сега.
Желаещите да спестят максимално средства и не искат да закупят чисто нов iPhone 11 Pro Max, трябва да знаят, че най-големият спад в цените е при пазаруването втора употреба. Сайтовете за обяви са най-добрият източник на изгодни оферти. Популярните платформи предоставят голямо разнообразие от обяви и възможност за сравнение на цените и избор с най-голям спад.

Как да направите най-изгодната покупка на употребяван iPhone 11 Pro Max

Голямото разнообразие от обяви дава възможност за бързо сравнение на цените и за проследяване на спада, като започнете да следвате желаните обяви. Това ще ви изпраща известия за поскъпването или поевтиняването на офертата. Важна особеност при покупката е да се направят някои проверки, които да потвърдят, че устройството е оригинално. От Bazar.bg съветват, при покупката да:
научите максимално информация от продавача – в коя държава е произведен телефонът, дали е активиран, може ли да работи с местните оператори;
проверите съответствието на модела с номера – съществуват услуги, в които въвеждането на IMEI номера може да ви покаже дали iPhone 11 Pro Max е оригинален или фалшификат. Можете да проверите съответствието по името, модификацията и цвета. Ако тази информация не отговаря на реалността, то имате висококачествен фалшификат;
сравните серийния номер със закодирания в апарата – 11-цифреният идентификационен номер е уникален. Той може да се намери върху кутията, на гърба на апарата или на слота за SIM картата – трябва да съвпада с този в менюто на устройството. Влезте в Настройки – Общи – За устройството – Сериен номер;
проверите съответствието на IMEI – след въвеждане на комбинацията *#06# на дисплея трябва да се появи 15-цифровия IMEI код, който да съответства на посочения върху кутията. Съществуват онлайн услуги, даващи възможност за проверка по IMEI номера дали устройството е заключено към даден оператор.
От Bazar.bg също съветват никога да не изпращате предварително пари при продажба на смартфон и да изисквате от продавача да изпрати доставката с опция тест и преглед преди плащане. Така ще имате възможност да установите оригиналността на iPhone 11 Pro Max по гореописаните методи и да прецените дали не е по-добре да го върнете.

Кога има спад в цените

Спадове при iPhone 11 Pro Max се наблюдават при провеждане на различни промоционални кампании. Отделните търговци сами определят кога да ги правят. Съществуват и моменти на утвърдени дни за общонационален спад в офертите. Такива са Черният петък. Той се провежда в края на ноември, което позволява да планирате отрано покупката.
Другият период на голям ценови спад за iPhone 11 Pro Max и останалите модели е празничният сезон през декември, когато се празнуват коледните и новогодишни празници. Тогава търговците на различни стоки правят големи намаления. От Епъл правят големи намаления на старите и популярни модели Айфон, включително и на Айфон 11 Про Макс точно с пускането на нов модел. Ето защо, подходящото време за пазаруване е точно в момента, когато американската компания се кани да пусне новото си поколение смартфони на пазара.