Код розово! Дупница каза „Не“ на тормоза в училище

В Деня на розовата фланелка ученици от Дупница казаха „Не“ на тормоза в училище
По повод Деня на розовата фланелка, който се отбелязва всяка последна сряда на месец февруари, представители на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница организираха различни инициативи, посветени на тормоза в училище. Деца от различни дупнишки училища и класове казаха „Не“ на тормоза в училище и се обединиха около това, че трябва да бъдат толерантни и съпричастни един към друг, разказа секретарят на комисията Ценка Стоянова.

Сред най-оригиналните инициативи бе тази в ОУ „Евлоги Георгиев“. Учениците от 5-ти „в“ клас дискутираха с обществен възпитател по темата за тормоза в училище. На специално изработено табло петокласниците оставиха и своите послания, които смятат, че е нужно да се спазват, за да бъде елиминиран тормозът. След дискусията, облечени в розови тениски учениците направиха и флашмоб под формата на кръг. Така те символно показаха, че всички сме равнопоставени и никой не бива да бъде унижаван и пренебрегван. Пред входа на школото децата изписаха с букви: „Не на тормоза в училище!“ и апелираха към своите съученици да бъдат толерантни и критични към всяка проява на насилие.


Инициативата подкрепиха също директорът на училището Тодор Петков и педагогическият съветник Камелия Василиева. По повод Деня на розовата фланелка всички петокласници от ОУ „Евлоги Георгиев“ получиха като подарък тениски в този цвят.