„Кожухски сокол” спечели футболния турнир на бай Цветко край Петрич

Ивайло Атанасов получи приз за голмайстор, Кирил Джигурски е вратар №1

Футболният турнир „Бай Цветко-Бачето” се проведе за 34-ти път в петричкото село Рупите. Футболното събитие се прави в памет на известния футболист и основател на първия футболен отбор Цветко Николов Грозданов. Той е роден през 1919 година. Издъхва на 16.09.1978 г., излизайки от стадион „Цар Самуил” от мача „Беласица” – „Миньор” (Перник), завършил 0:0. Бил е част и от именития петрички футболен отбор „Любомир Весов”.
В тазгодишното издание участваха пет отбора, съставени от местни футболисти – „Кожухски сокол”, „Динамо”, „Лава”, „Космос” и „Юнак”. Отборите играха на принципа „всеки срещу всеки”. Ето и класирането:

1-во място – „Кожухски сокол”

2-ро място – „Динамо”

3-то място – „Лава”

4-то място – „Космос”

5-о място – „Юнак”.

Първите три отбора получиха купи и съответно златни, сребърни и бронзови медали.

Индивидуални награди – статуетки – получиха:

Кирил Джигурски за най-добър вратар;

Ивайло Манолчев за най-добър защитник;

Филип Даков за най-полезен играч;

Ивайло Атанасов за голмайстор на турнира.

Наградите връчи лично кметът на Рупите Георги Атанасов, който вече пети мандат е начело на селото. „Щастлив съм, че вече над 20 години съм организатор на този турнир в памет на легендарния футболист и основател на футбола в тогавашното село Шарбаново, сега Рупите, Цветко Николов Грозданов. От две години, благодарение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков и бизнесмена Иван Чапов, теренът на игрището е с подменена настилка. На него тренират всички, желаещи да спортуват”, сподели Георги Атанасов.

Ташко  СУЛЬОТОВ