Коледен кът с елха, камина и люлеещ се стол посреща ученици в Костенец

Поредна оригинална идея реализираха в СУ”Св.Климент Охридски” в гр.Костенец. Коледен кът, който пресъздава атмосферата в дома по празниците, посреща учениците и техните преподаватели. Ето какво споделиха от учебното заведение:

„Когато всички пътища водят към дома, значи е време за Коледа. Така е и в нашето училище. Достатъчно е да влезете в него, да се качите по стълбите на втория етаж и ще се озовете в кътче от фоайето, където има всичко необходимо, за да се почувствате съкровено у дома си за празниците: коледна елха с подаръци, горяща камина и люлеещ се стол край нея.

На този стол всеки може да седне и да си спомни с благодарност, че  хубавите моменти в живота му са дори повече от лампичките, греещи на елхата.  Може да погледне към подаръците под нея и да осмисли, че  най – ценният от всички е присъствието на любимите хора до него. Да протегне ръце към камината и да разбере, че тя топли не с пламъка, а със споделения домашен уют. И накрая да отвори не просто подаръците, а сърцето си, защото Коледа се случва всеки път, когато някой направи това. Както направиха всички учители и ученици, украсили училището така, че всеки коридор в него да води у дома ни за празниците“.