Контролният мач на Марек с Пирин (ГД)- в събота

Старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек(Дупница) Танчо Калпаков готви едноразово възпитаниците си. Ползват се терените на стадион „Бончук” с естествено тревно и с изкуствено покритие, в зависимост от атмосферните условия. Това се прави с цел да се запаси здравословното състояние на наличните футболисти, защото им предстоят много тежки срещи за първенството на ЮЗ Трета лига.

„В събота от 14 часа последният контролен мач от зимната подготовка на мъжкия отбор на Марекще се играе или на стадион „Бончук”, или на терена в Сапарева баня. Всичко зависи от атмосферните условия”, сподели Калпаков.

Президентът на ФК Марек Васил Василев сподели, че селекцията е вече приключила. Завърналият се Христо Каймакански и новопривлечените Румен Сандев и Георги Божилов ще бъдат на разположение на наставника на дупничани Танчо Калпаков за оставащите мачове до кая на първенството на ЮЗ Трета лига.

„Доволни сме от старанието на младите таланти от ДЮШ на клуба, които показаха качества в контролните срещи, включително и срещу Пирин(Благоевград). Някои от тях ще се ползват и по време на официалните срещи, като единствено старши треньорът може да каже кога и кои. Предстоят ни много сериозни битки напролет. Още в първия мач срещу Ботев(Ихтиман) на 18 февруари трябва да спечелим трите точки, по-късно имаме отговорни мачове и срещу Сливнишки герой (Сливница)  и срещу дублиращия отбор на Славия. Ще подхождаме сериозно и отговорно и срещу всички останали противници, за да не се стигне до нещо неприятно. Друга алтернатива за мъжкия отбор, освен влизане във Втора професионална лига, няма. Всичко останало ще смятаме за провален сезон”.

Ташко СУЛЬОТОВ