Конфискувано Ferrari 458 Italia се превърна в полицейски автомобил

В някои държави, като Филипините например, конфискуваните суперавтомобили завършват под веригите на големи булдозери и служат за порицание на извършващите престъпления с тях. В Чехия имат друг подход и използват скъпите суперколи за нуждите на полицейските власти. След като вчера ви разказахме за придобивките на местните власти в лицето на 10 BMW-та 540i xDrive, днес ще ви покажем видео на още по-нова придобивка на полицията в страната.

Става въпрос за сребристо Ferrari 458 Italia, което ще бъде използвано от отдела за специални операции на Чехия. Според официалната информация от пресцентъра на полицията, колата ще бъде използвана „срещу най-агресивните шофьори по чешките магистрали, когато се преследват откраднати превозни средства, по време на огледи на тунинг събития.
От полицията споделят, че преработката на суперколата за нуждите на полицията е струвала около 13 800 евро, което е близо до цената на чисто нова Skoda Scala. Заедно с това, полицията е изхарчила и около 4 хиляди евро, за да подкара колата, след като тя е стояла недокосната около 10 години.

Ferrari-то е изминало едва 2000 километра преди да бъде конфискувано, а промените от полицията включват нова сива боя, стикери в син и жълт цвят, камери, радио, специални светлини, както и допълнителен дисплей. В оборудването на суперколата влиза още и радар. Властите казват, че това не е нито най-скъпата, нито най-ценната кола, която те са конфискували. Само през изминалата година са отнети близо 900 автомобила, повечето от които са продадени, за да покрият щетите от техните шофьори./ fakti.bg