Коронясаха Мадлен Манова за “Девойка Кюстендилска пролет“

Ралица Тодорова и Юлиана Манева станаха подгласнички, Йоанна Мукленова е момиче на публиката

С голям конкурс-спектакъл за 55-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“. Носителка на короната и символ на града стана Мадлен Манова под номер 11, а нейни подгласнички са – Ралица Тодорова – с номер 16 и Юлиана Манева– с номер 2.
„Девойка на публиката“ е номер 8 – Йоанна Мукленова която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.
Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното настроение се погрижиха обичаните кюстендилски изпълнители Симона Петрова (Мона), Йоана Сашова, Кристиян Янкулов и цирковия артист Бояна Николова.
За втора поредна година от създаването на конкурса, форматът се проведе онлайн, като беше набюдаван повече от 18 хил. души, директно в социалните мрежи, ТВ Запад и на диоден екран на пл. „Велбъжд“.
Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2022 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.


Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа пред ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнично шествие от картинната галерия до пл. „Велбъжд“, където „Девойка Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до всички кюстендилци. От 13:00 часа на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“, Румяна Попова ще бъде специален гост в празничната програма и ще зарадва кюстендилските си почитатели с българския фолклор.